Op. Dr. Kemal HÜKMEN

Kadın Hastalıkları & Doğum Uzmanı

OP. DR. KEMAL HÜKMEN 'den RANDEVU Almak için TIKLAYINIZ.

Kadın Hastalıkları kategorisinde

hocam ben daha önce pcos tedavisi gördüm diane kullandım. daha sonra ilacı bıraktım. kadın doğuma verdiğim kan tahlilinde tsh değerim yüksek çıktı ve kadın hast. dr bunun adet düzensizliği yapabileceğini söyleyerek bana dahiliye dr görünmem gerektiğini söyledi. dahiliye dr için tekrar kan verdim ve anti tpo değerim yüksek çıktı tiroidime ultrasonda baktılar ve bende haşimato rahatsızlığının başlangıcı olduğu söylendi. tam olarak olmasa da benim tiroid rahatsızlığım var diyebilirim. ben pcos için diane ilacını bıraktıktan sonraki döngümün ilk ay 30uncu ikinci ay 32nci günü adetim oldu. bu ay döngümün 36.gününe girdim ve hala adetim olmadı. o yüzden bugün tarlusal kullanmaya başladım. 

bu adet gecikmesinin sebebi benim tiroidimle alakalı olabilir mi ? eğer tiroidimden kaynaklıysa diğer 2 ay sorun yaşamamıştım adetim 30 ve 32.günlerde gelmişti ama bu ay neden böyle olduğunu merak ediyorum. size 2 sorum var doktor bey lütfen bana açıklayıcı cevap verir misiniz ve kusuruma bakmayın henüz 22 yaşında genç olduğum için bunları kafama takıyorum biraz. 

ilk sorum

kan tahlilinde ve tiroid ultrasonunda tanı koyulan, t3 t4'ün henüz normal değerlerde olduğu sadece anti tpo'nun yüksek olduğu haşimato başlangıcı adeti etkiler mi?

ikinci sorum

tarlusal kullanmaya başladım sabah akşam 1tablet yani günde 2 tablet içeceğim, henüz birinci günü içtim. döngümün 36. gününde olduğum için adet söktürücüye başlamış olmam kötü bir şey mi? yoksa doğru mu yapmışım?

1 cevap

troid hasatalıkları adet düzensiliğ yapar  bu sebepten tedavi edilmeli

otoimmun troidit gibi duruyor

fazal kılonuz varsa verin

şeker beyaz gidaları tüketmeyin

egzersiz yapın

tarlusal başlanmış tedaviyı tamamlayın
6 Haziran Kadın Hastalıkları kategorisinde misafir sordu çok teşekkürler...


Hoşgeldiniz, OP. DR. KEMAL HÜKMEN ile Soru Cevap sayfamız sizlere sorularınızın cevaplanması için bir ortam sağlar. Tüm sorularınızı kolaylıkla sorabilirsiniz. 24 saat içerisinde cevap verilmektedir.

Online doktora sor
...