Op. Dr. Kemal HÜKMEN

Kadın Hastalıkları & Doğum Uzmanı

OP. DR. KEMAL HÜKMEN 'den RANDEVU Almak için TIKLAYINIZ.

Gebelik kategorisinde
Hocam gebe kaldığım ayda tiyokolşikosid etken maddeli kas gevşetici bir ilaç kullanmışlığım var. Ortalama 2-3 tablet aldım ancak yapılan ultrason muayenesi ve beta hcg seviyesine göre hesaplama yapıldığında benim ilacı almış olduğum günler henüz embriyonun rahme tutunmadan önceki döneme denk geliyormuş. Yani doktorum bu şekilde söyledi ve gebelik devam ediyor. Ancak ilacın etken maddesini sağlık bakanlığı internet sitesinde araştırdığımda yumurta hücresinde bozulmaya neden olduğu anöplaidiyi indüklediği kanıtlanmıştır, bebekte toksik teratojen etki yapar filan yazıyor. Bu bilgi doğru mudur bebekte genetik bir bozulmaya neden olabilir mi?

1 cevap

ilaç implantasyon döneminden önce kullanıldı ise sorun yok demektir hesaplamasını bebek ölçümleri ile kadın dogumda hesap edilsin eger öyle ise sorun yok demek gebelik demek etsin
9 Temmuz 2021 Gebelik kategorisinde misafir sordu Cevapla ilgili


Hoşgeldiniz, OP. DR. KEMAL HÜKMEN ile Soru Cevap sayfamız sizlere sorularınızın cevaplanması için bir ortam sağlar. Tüm sorularınızı kolaylıkla sorabilirsiniz. 24 saat içerisinde cevap verilmektedir.

Online doktora sor
...