Op. Dr. Kemal HÜKMEN

Kadın Hastalıkları & Doğum Uzmanı

OP. DR. KEMAL HÜKMEN 'den RANDEVU Almak için TIKLAYINIZ.

Kadın Hastalıkları kategorisinde
Kemal hocam beni aydınlatıcı bir cevap vereceğinizi umarak size sorumu soruyorum. Ben 27 yaşında bir çocuklu bir anneyim. 3 cm rahim zarına çok yakın bir miyomum var. Miyomumun olduğunu yoğun ve uzun kanama şikayetlerimden ve ferritin değerimin düşüklüğünden öğrendik. Doktorum doğum kontrol ilacı verdi fakat ilacın orta yerinde bile ani kanamalar yaşıyorum doktorum yine de ilaca devam etmemi söyledi ve yoğun kanama günlerinde transamine ve metiler kullanmamı önerdi. Ben bulunduğum bölgede en iyi doktora gittiğime inanıyorum ama ilaç kullanırken kanama yaşamam normal miydi yoğun ani bir kanamaydı bunu öğrenmek istiyorum. Bir de bu büyüklükteki bir miyom için ameliyat mı önerirsiniz, çocuk yapsam sezaryen esnasında mı alınsa daha iyidir doktor tavsiyesine ihtiyacım var değerli vaktiniz için affınızı dilerim.

1 cevap

myom sub mukoz yerleşimli degil aşırı kanam nedeni degil ise operasyon çok gerekli degil ayrıca sanırım progesteron içeren dogum kontrol hapı kullanıyorsan  bu tip dkh kullanımlarında ara lekelnmeler beklenir sorun olmaz tedavi gerekli degil ancak myom sub mukoz yerleşimli kanamaya neden oluyorsa operatif H/S kamera ile rezeksiyon denebilir
12 Ağustos Kadın Hastalıkları kategorisinde Tuğba sordu Submukoz yerleşimli


Hoşgeldiniz, OP. DR. KEMAL HÜKMEN ile Soru Cevap sayfamız sizlere sorularınızın cevaplanması için bir ortam sağlar. Tüm sorularınızı kolaylıkla sorabilirsiniz. 24 saat içerisinde cevap verilmektedir.

Online doktora sor
...