OP. DR. KEMAL HÜKMEN 'den RANDEVU Almak için TIKLAYINIZ.

Gebelik kategorisinde
Hocam hamilelikte akne tedavisinde kullanılan isotretinoin grubu ilaçlar içerdikleri A vitamini nedeniyle yüksek teratojen olarak geçiyor ve gebelikte kullanılmamalıdır deniliyor. Ancak buna rağmen hamilelikte içerisinde yüksek oranda A vitamini içeren Decavit benzeri multivitaminlerin verilmesinin mantığı nedir iki ilacın içerisinde de A vitamini var bu durumda Decavitte hamilelikte bebek için teratojen değil mi ?

1 cevap

Tedavi dozu hatta dahada düşük toksik doza çıkılamaz ancak A vit ihtiva eden gıda yada içecekler alınırken dikkatli olunmalı

İlacın gebelik kategorisi A kullanılabilir


Hoşgeldiniz, OP. DR. KEMAL HÜKMEN ile Soru Cevap sayfamız sizlere sorularınızın cevaplanması için bir ortam sağlar. Tüm sorularınızı kolaylıkla sorabilirsiniz. 24 saat içerisinde cevap verilmektedir.

Online doktora sor Created
Kemal Hükmen
...